DORKAS CEYLANLARI

DORKAS CEYLANLARI

DORKAS CEYLANLARI

Dorkas ceylanları, en çok Sahra çölünde ve Kuzey Afrika’daki bazı bölgelerde bulunur. Kumul tarlalar, yarı çöller ve savanlar gibi kuru alanlarda yaşamaya adapte olmuşlardır.

Otçullardır, ancak Pancratium bitkilerini yemeyi tercih ederler. Dorkas ceylanları, dünyadaki en küçük ceylanlardan biridir. Bir dişininortalama ağırlığı 12 kilogram, erkeklerin ortalama ağırlığı ise 16 kilogramdır.

Bu ceylanların rengi, Sahra çölündeki konumlarına bağlı olarak değişmektedir. Koyu sarı veya kırmızımsı kahverengi olabilir. Bununla birlikte, hepsinde karınlarının altı beyazdır.

Erkekler, dışkılarını topraklarını korumak için kullanırlar. Bir grup ceylan, gençleriyle birlikte bir ile iki erkek ve birkaç kadın tarafından yönetilir. Dorkas ceylanlarının, çiftleşme mevsimi eylül ile kasım ayları arasındadır. Bir dişi ceylan 2 yaşında çiftleşmeye hazırdır. Gebelik süresi yaklaşık 6 aydır. Ceylan, doğumdan sonraki ilk iki hafta boyunca güvenlik için çoğu zaman gölgede kalacaktır.

Hayatları vahşi ortamda yaklaşık 15 yıldır. Dorkas ceylanları, sadece yaz günleri sıcak olduğunda ve gün batımı sırasında çok aktiftir. Sıcaklık ılıman hale geldiğinde bütün gün aktif olabilirler. Dorkas ceylanları, herbivorlardır. Kabukları, yaprakları, çiçekleri, meyveleri, ağaçların, çalılıkların ve çalıların soğanlarını yerler. Bu hayvanlar su içmek için su olmadan yaşayabilirler. Bitkiler alternatif su kaynaklarıdır.


Site içinde arama yap

DoğadaKeşfet
NeArıyorsun?